U bevindt zich hier: Home > De vereniging

De vereniging

 

Muziekvereniging KF De Sint-Jansvrienden uit Averbode is niet enkel een fanfare. Tien jaar geleden besloot onze vereniging de kaart van de verjonging te trekken. Zonder aanvoer van nieuwe, jonge muzikanten, kan immers geen enkele muziekvereniging blijven bestaan.

 

We begonnen in 2009 met enkele kleine trommelaars. Er waren ook enkele jeugdmuzikanten die direct een instrument leerden spelen. Deze muzikanten spelen nu nog steeds mee met de jeugdband!

 

In 2013 begon onze vereniging terug met het geven van notenleer om tegemoet te komen aan de nood van enkele jongeren die de drempel naar de muziekschool te hoog vonden. De nood hieraan wordt elk jaar weer geëvalueerd en indien nodig kan op deze noden terug ingespeeld worden.

 

We kunnen zeggen dat onze vereniging bestaat uit drie grote groepen: de fanfare 'De Sint-Jansband' in de eerste plaats, de jeugdband 'The Elements' en het koor De DOsibELS. Ontdek deze verschillende groepen op hun individuele pagina's.

 

Submenu

NEWS! 

Nieuwe leden zijn steeds welkom op de repetities. De uren daarvan vind je hier.

---------------------------

De DOsibELS, het plezante koor uit Averbode dat ontstond binnen de schoot van de fanfare, heeft ondertussen zijn zesde verjaardag gevierd. Van een heel brede en gemengde groep zangers zijn we uitgegroeid tot een vaste kern van een vijfentwintigtal leden o.l. v. onze nieuwe dirigente Aalex Vertommen.

 

 

 

 
 
 

 

Powered by CMSimple_XH | Template by CMSimple_XH | (X)html | css | Login