U bevindt zich hier: Home > De vereniging > Activiteiten

Activiteiten

Onze activiteiten kan u volgen via facebook. Word 'vriend' van onze fanfare door hier te klikken. Je volgt er het nieuws van al onze groepen op.

 

Behalve onze jaarlijks wederkerende activiteiten hebben we af en toe ook al eens een zij - projectje:


Filmproject

In 2008 heeft een enthousiaste filmhobbyiste ons een jaar lang gevolgd bij onze dagelijkse bezigheden, de voorbereidingen van evenementen en de evenementen zelf. Deze schitterende documentaire werd in 2010 aan onze leden vertoond tijdens een Sint-Jannekesuitreiking.

 

Karel Vingerhoets

Karel Vingerhoets bracht, in samenwerking met onze fanfare, een monoloog uit het boek van Ernest Claes en Felix Timmermans over het ontstaan van onze fanfare. Hiermee trok hij rond door verschillende culturele centra en enkele muzikanten van onze vereniging stonden mee op het podium.

 

Fotografieproject

In 2011 nam studente fotografie Aurélie Geurts met onze vereniging contact op. Ze wou ons graag enkele maanden volgen en mooie foto's nemen tijdens al onze activiteiten. Het werden pareltjes van foto's. Om haar te bedanken werd alles uit de kast getrokken om een fototentoonstelling te organiseren.

De foto's van Aurélie werden tentoongesteld in de mooie zaal van de bibliotheek van Averbode (het voormalige gemeentehuis) en dit initiatief mocht rekenen op heel wat aandacht van de lokale pers.

 

De soundtrack van de Demerbroeken

In 2011 werden we gecontacteerd door Jochen Smets van het project 'De soundtrack van de Demerbroeken'. Dit muzikaal en literair initiatief over onze streek en Ernest Claes bevatte o.a. een liedje over onze fanfare. Of we wilden meewerken en mee het podium op wilden gaan? Natuurlijk wilden we dat!

In oktober 2011 brachten onze muzikanten dan samen met Guy Swinnen (The Scabs) het nummer 'De vrienden van Sint-Jan' in Den Egger tijdens de voorstelling van de CD. Ze stonden ook samen op het podium met andere grote namen als Annelies Brosens (Laïs), Monsieur Paul (Triggerfinger), Joke Delcour (The Fortunate Few) en de bezielers van het project Andries Boone en Lennaert Maes.


Radioreportage Inja Laureys

In 2013 vormde de fanfare nogmaals het onderwerp van een schoolproject. Inja Laureys  maakt een radioreportage van onze vereniging. Het werd een pareltje.


Youtube promotiefilmpje 

De jeugdband The Elements maakt in de zomervakantie van 2014 een promotiefilmpje om via Youtube online te verspreiden. Het resultaat ziet u hier.


Het toneelstuk 'Volle maan'

Tijdens de WAK in 2018 bracht onze Jeugd het toneelstuk 'Volle maan' geschreven door Arne Laureys.

 

Concert met Günther Neefs
 
2016 - Den Egger, Scherpenheuvel
Samenwerking met De Eendracht uit Okselaar en Concordia uit Vorst - Laakdal
 
 
Concert met Günther Neefs

3 december 2022 - Den Egger, Scherpenheuvel
Samenwerking met De Eendracht uit Okselaar en Concordia uit Vorst - Laakdal 


 

 


Powered by CMSimple_XH | Template by CMSimple_XH | (X)html | css | Login