U bevindt zich hier: Home > De vereniging > Activiteiten

Activiteiten

Filmproject

 In 2008 heeft een enthousiaste filmhobbyiste ons een

jaar lang gevolgd bij onze dagelijkse bezigheden, de
voorbereidingen van evenementen en de
evenementen zelf. Deze schitterende documentaire
werd in 2010 aan onze leden vertoond tijdens een Sint-Jannekesuitreiking.

 

Karel Vingerhoets

Karel Vingerhoets bracht, in samenwerking met onze fanfare, een monoloog uit het boek van Ernest Claes en Felix Timmermans over het ontstaan van onze fanfare. Hiermee trok hij rond door verschillende culturele centra en enkele muzikanten van onze vereniging stonden mee op het podium.

 

Fotografieproject

In 2011 nam studente fotografie Aurélie Geurts met onze vereniging contact op. Ze wou ons graag enkele maanden volgen en mooie foto's nemen tijdens al onze activiteiten. Het werden pareltjes van foto's. Om haar te bedanken werd alles uit de kast getrokken om een fototentoonstelling te organiseren.

De foto's van Aurélie werden tentoongesteld in de mooie zaal van de bibliotheek van Averbode (het voormalige gemeentehuis) en dit initiatief mocht rekenen op heel wat aandacht van de lokale pers.

 

De soundtrack van de Demerbroeken

In 2011 werden we gecontacteerd door Jochen Smets van het project 'De soundtrack van de Demerbroeken'. Dit muzikaal en literair initiatief over onze streek en Ernest Claes bevatte o.a. een liedje over onze fanfare. Of we wilden meewerken en mee het podium op wilden gaan? Natuurlijk wilden we dat!

In oktober 2011 brachten onze muzikanten dan samen met Guy Swinnen (The Scabs) het nummer 'De vrienden van Sint-Jan' in Den Egger tijdens de voorstelling van de CD. Ze stonden ook samen op het podium met andere grote namen als Annelies Brosens (Laïs), Monsieur Paul (Triggerfinger), Joke Delcour (The Fortunate Few) en de bezielers van het project Andries Boone en Lennaert Maes.


Radioreportage Inja Laureys

In 2013 vormde de fanfare nogmaals het onderwerp van een schoolproject. Inja Laureys  maakt een radioreportage van onze vereniging. Het werd een pareltje. U kan ze hier beluisteren.


Youtube promotiefilmpje 

De jeugdband The Elements maakt in de zomervakantie van 2014 een promotiefilmpje om via Youtube online te verspreiden. Het resultaat ziet u hier.


Verder hebben wij nog elk jaar enkele terugkomende activiteiten

  • Het lenteconcert (maart)
  • Deelname aan de Week van de Amateurskunsten (april/mei)
  • De Sint-Jansfeesten (laatste weekend van juni)
  • Petanque (pinksterweekend)
  • De Vriendjesdag (begin september)
  • Het mosselfeest (eerste weekend van oktober)
  • De kerstwalk-in (december)

Onze activiteiten kan u volgen via facebook. Word 'vriend' van onze fanfare door hier te klikken. De DOsibELS volgen kan je via deze link. Ook jeugdband The Elements heeft een pagina.

 

 


 

 


NEWS! 

Nieuwe leden zijn steeds welkom op de repetities. De uren daarvan vind je hier.

---------------------------

De DOsibELS, het plezante koor uit Averbode dat ontstond binnen de schoot van de fanfare, heeft ondertussen zijn zesde verjaardag gevierd. Van een heel brede en gemengde groep zangers zijn we uitgegroeid tot een vaste kern van een vijfentwintigtal leden.

Momenteel zijn er geen repetities. We zijn op zoek naar een koordirigent. Contact kan op desintjansvrienden@gmail.com

 

 

 
 
 

 

Powered by CMSimple_XH | Template by CMSimple_XH | (X)html | css | Login