U bevindt zich hier: Home > De fanfare > Geschiedenis > Drumband

Drumband

 

In 1957 werden vier trommelaars opgeleid door muzikant en bestuurslid Vic Dies. Op 19 mei van dat jaar was er een plechtige overhandiging van de paradetrommels aan het gemeentehuis.

Misschien was dat wel het begin van de drumband die tien jaar later tot stand kwam. Veertien meisjesdrummers en één jongen vormden de eerste drumband met als dirigent Walter Wuyts. In 1970 waren er al twintig meisjesdrummers en ook in 1977 spreekt men van negentien meisjes en een jongen, weliswaar andere muzikanten.

Tot december 1980 was Robert Wuyts (bij ons gekend als De Bettes) verantwoordelijk voor de drumband en de bijhorende majoretten. Lucienne Ceusters nam het van hem over. De drumband is ondertussen legendarisch door de overlevering.

In de jaren tachtig werden mooie resultaten gehaald tijdens Fedekamtornooien, wedstrijden van het muziekverbond en de van de provincie met zowel majoretten als drumband. Vooral de drumband scoorde hoog.

Op 3 oktober 1982 was er een regionale wedstrijd voor solisten en kleine ensembles. Maar liefst 8 trommelaars uit onze gelederen dongen mee naar de titel: Annick Brems, Carla Celen, An en Kathleen Claes, Betty en Linda Cuypers, Krista Rens en Krista Vanhout. Onder leiding van Francine Tielens brachten zij er 'Drum Festival Brazil'. Met 95% van de punten behaalden zij er de grootste onderscheiding met lof van de jury. Dit was slechts één van hun overwinningen in een hele reeks.

 De drumband mocht steeds rekenen op enkele zeer enthousiaste bezielers. Dat maakt dat velen met weemoed terugdenken aan deze prachtige jaren. Veel drumbandleden spelen nu nog mee in onze fanfare of zijn er nog mee verbonden.

NEWS! 

Nieuwe leden zijn steeds welkom op de repetities. Interesse, gelieve een mail te sturen naar desintjansvrienden@gmail.com

Repetitie-uren vind je hier.

---------------------------

 

Het koor 'de DosibEls' repeteert op dinsdag van 20 tot 22u. in de dorpskerk van Averbode.

De jeugdband 'the Elements' repeteert op vrijdagavond in de dorpskerk van 18u.30 tot 19u.30.

De fanfare repeteert op vrijdagavond in de dorpskerk van Averbode van 20u. tot 22u.


Voorzitter: Jurgen Huysmans         

0497/50 32 34 of  desintjansvrienden@gmail.com


 

 

 
 
 

 

Powered by CMSimple_XH | Template by CMSimple_XH | (X)html | css | Login