U bevindt zich hier: Home > De fanfare > Geschiedenis > Drumband

Drumband

 

In 1957 werden vier trommelaars opgeleid door muzikant en bestuurslid Vic Dies. Op 19 mei van dat jaar was er een plechtige overhandiging van de paradetrommels aan het gemeentehuis.

Misschien was dat wel het begin van de drumband die tien jaar later tot stand kwam. Veertien meisjesdrummers en één jongen vormden de eerste drumband met als dirigent Walter Wuyts. In 1970 waren er al twintig meisjesdrummers en ook in 1977 spreekt men van negentien meisjes en een jongen, weliswaar andere muzikanten.

Tot december 1980 was Robert Wuyts (bij ons gekend als De Bettes) verantwoordelijk voor de drumband en de bijhorende majoretten. Lucienne Ceusters nam het van hem over. De drumband is ondertussen legendarisch door de overlevering.

In de jaren tachtig werden mooie resultaten gehaald tijdens Fedekamtornooien, wedstrijden van het muziekverbond en de van de provincie met zowel majoretten als drumband. Vooral de drumband scoorde hoog.

Op 3 oktober 1982 was er een regionale wedstrijd voor solisten en kleine ensembles. Maar liefst 8 trommelaars uit onze gelederen dongen mee naar de titel: Annick Brems, Carla Celen, An en Kathleen Claes, Betty en Linda Cuypers, Krista Rens en Krista Vanhout. Onder leiding van Francine Tielens brachten zij er 'Drum Festival Brazil'. Met 95% van de punten behaalden zij er de grootste onderscheiding met lof van de jury. Dit was slechts één van hun overwinningen in een hele reeks.

 De drumband mocht steeds rekenen op enkele zeer enthousiaste bezielers. Dat maakt dat velen met weemoed terugdenken aan deze prachtige jaren. Veel drumbandleden spelen nu nog mee in onze fanfare of zijn er nog mee verbonden.

NEWS! 

GEEN REPETITIES WEGENS CORONA.

Nieuwe leden zijn steeds welkom op de repetities. De uren daarvan vind je hier.

---------------------------

GEMENGD KOOR ZOEKT ENTHOUSIASTE DIRIGENT(m/v)

De DOsibELS, het plezante koor uit Averbode dat ontstond binnen de schoot van de fanfare, heeft ondertussen zijn achtste verjaardag gevierd. 

De DosibEls hebben een gevarieerd repertoire. Ons koor telt een 25-tal leden, muziekkennis is geen vereiste. Wij repeteren elke donderdagavond (uitgezonderd schoolvakanties) in het oud gemeentehuis van Averbode aan de Westelsebaan, naast de bibliotheek. Voor verdere informatie kan je mailen naar desintjansvrienden@gmail.com.

Grijp deze kans en WORD ONZE NIEUWE DIRIGENT(E)!


 

 

 
 
 

 

Powered by CMSimple_XH | Template by CMSimple_XH | (X)html | css | Login