U bevindt zich hier: Home > De fanfare > Geschiedenis > Walter Wuyts

Walter Wuyts


Een nieuwe dirigent

Eén van de belangrijkste dirigenten in de geschiedenis van de fanfare is ongetwijfeld Walter Wuyts. Hij was muzikant in de fanfare van Okselaar, maar trouwde met de Averboodse Mathilde Geeraerts. Zo kwam hij terecht bij De Sint-Jansvrienden. Na enkele jaren bugel gespeeld te hebben bij de fanfare, werd hij er in 1954 dirigent. Hij was toen 23 jaar oud.

Hij wilde de fanfare hogerop brengen. Hij had een notitieboek waaruit achteraf nog veel informatie gehaald kon worden. Hij dateerde elke activiteit van repetitie tot optreden en evalueerde steeds kort de prestaties van hemzelf en de fanfare. Het is duidelijk dat hij dit deed met de allerbeste bedoelingen.

Dirigentencursus

Hij neemt ook de opleiding van de jonge muzikanten op zich. Er komen begin 1956 acht nieuwe muzikanten bij en een jaar later heeft hij er al twintig in opleiding. Sommige van zijn leerlingen spelen nu nog bij de fanfare en spreken nog steeds lovende woorden over hem!

Water volgde in 1966 een dirigentencursus die hij met de hoogste onderscheiding beëindigde. Op provinciale tornooien brengt hij de fanfare van de derde afdeling in 1967 naar de eerste in 1970. Wat volgt is een zeer drukke periode. De fanfare ontsnapt echter niet aan de gevolgen van die druk en de repetities en de belangstelling beginnen te tanen.

Ziekte

Walter kreeg echter in 1975 te horen dat hij suikterziekte had. Hij dient zijn ontslag in als dirigent en wordt vervangen door Alex Van Aken uit Deurne bij Diest.

Tegen alle verwachtingen in geneest Walter zichzelf door veel te wandelen. Zijn wandelprestaties haalden meermaals de pers. In 1984 is hij zodanig hersteld dat hij terug kan komen dirigeren. Dat deed hij nog tot in 1988, waarna hij terug bugel ging spelen.

 

 

NEWS! 

Nieuwe leden zijn steeds welkom op de repetities. Interesse, gelieve een mail te sturen naar desintjansvrienden@gmail.com

Repetitie-uren vind je hier.

---------------------------

 

Het koor 'de DosibEls' repeteert op dinsdag van 20 tot 22u. in de dorpskerk van Averbode.

De jeugdband 'the Elements' repeteert op vrijdagavond in de dorpskerk van 18u.30 tot 19u.30.

De fanfare repeteert op vrijdagavond in de dorpskerk van Averbode van 20u. tot 22u.


Voorzitter: Jurgen Huysmans         

0497/50 32 34 of  desintjansvrienden@gmail.com


 

 

 
 
 

 

Powered by CMSimple_XH | Template by CMSimple_XH | (X)html | css | Login