U bevindt zich hier: Home > De fanfare > Geschiedenis > Nevenactiviteiten

Nevenactiviteiten

In 1957 ontstond er uit de fanfare ook een cabaretgroep met zang, muziek, voordracht en toneel. Ze werden veel gevraagd. Hieruit groeide ook nog een orkest, W-W genaamd (Walter Wuyts).

De jongeren hebben later een jeugdband opgericht die zichzelf 'De Kithara's' heette.

In 1979 werd een toneelkring in het leven geroepen.

In 1991 werd een jeugdmuziekatelier opgericht. Er werd één jaar notenleer aangeboden en vier jaar instrumentleer gecombineerd met notenleer. Muzikanten konden dan ondertussen instappen in de fanfare.

In 2008 werd opnieuw gestart met een intense jeugdwerking. Hieruit ontstonden de jeugdband 'The Elements' en enkele percussiegroepen. 

In 2012 werd het koor De DOsibELS opgericht, ook in de schoot van de fanfare.

Verder zijn er nog permanent vormingen van nieuwe muzikanten. Het zijn vooral getalenteerde en gemotiveerde fanfareleden die zich hiermee bezig houden.

NEWS! 

Nieuwe leden zijn steeds welkom op de repetities. Interesse, gelieve een mail te sturen naar desintjansvrienden@gmail.com en je ontvangt dan ons coronadraaiboek zodat we op een veilige manier kunnen musiceren! Repetitie-uren vind je hier.

---------------------------

 

Het koor de DosibEls repeteert op dinsdag van 20 to 22u. in de dorpskerk van Averbode of in zaal De Hemmekes in Zichem.

De jeugdband en fanfare repeteren vanaf 20 augustus elke vrijdagavond in de dorpskerk van Averbode. De jeugd van 18u.45 - 19u.45 en de fanfare van 20u. - 22u.


Corona-aanspreekpunt: Patricia Deckers          0495/79 48 38 of desintjansvrienden@gmail.com


 

 

 
 
 

 

Powered by CMSimple_XH | Template by CMSimple_XH | (X)html | css | Login