U bevindt zich hier: Home > De fanfare > Geschiedenis > Nevenactiviteiten

Nevenactiviteiten

In 1957 ontstond er uit de fanfare ook een cabaretgroep met zang, muziek, voordracht en toneel. Ze werden veel gevraagd. Hieruit groeide ook nog een orkest, W-W genaamd (Walter Wuyts).

De jongeren hebben later een jeugdband opgericht die zichzelf 'De Kithara's' heette.

In 1979 werd een toneelkring in het leven geroepen.

In 1991 werd een jeugdmuziekatelier opgericht. Er werd één jaar notenleer aangeboden en vier jaar instrumentleer gecombineerd met notenleer. Muzikanten konden dan ondertussen instappen in de fanfare.

In 2008 werd opnieuw gestart met een intense jeugdwerking. Hieruit ontstonden de jeugdband 'The Elements' en enkele percussiegroepen. 

In 2012 werd het koor De DOsibELS opgericht, ook in de schoot van de fanfare.

Verder zijn er nog permanent vormingen van nieuwe muzikanten. Het zijn vooral getalenteerde en gemotiveerde fanfareleden die zich hiermee bezig houden.

NEWS! 

GEEN REPETITIES WEGENS CORONA.

Nieuwe leden zijn steeds welkom op de repetities. De uren daarvan vind je hier.

---------------------------

GEMENGD KOOR ZOEKT ENTHOUSIASTE DIRIGENT(m/v)

De DOsibELS, het plezante koor uit Averbode dat ontstond binnen de schoot van de fanfare, heeft ondertussen zijn achtste verjaardag gevierd. 

De DosibEls hebben een gevarieerd repertoire. Ons koor telt een 25-tal leden, muziekkennis is geen vereiste. Wij repeteren elke donderdagavond (uitgezonderd schoolvakanties) in het oud gemeentehuis van Averbode aan de Westelsebaan, naast de bibliotheek. Voor verdere informatie kan je mailen naar desintjansvrienden@gmail.com.

Grijp deze kans en WORD ONZE NIEUWE DIRIGENT(E)!


 

 

 
 
 

 

Powered by CMSimple_XH | Template by CMSimple_XH | (X)html | css | Login